Skip to main content

Χιονούλα Κυβέλου-Κοκκαλιάρη

Η Χιονούλα Κυβέλου-Κοκκαλιάρη σπούδασε Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ακτίνα» και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών. Εργάζεται ως ανεξάρτητη χορεύτρια στην Αθήνα.

Όντας εξειδικευμένη στην τεχνική release και τον αυτοσχεδιασμό σημαντικό μέρος του έργου της αφορά στην διερεύνηση καλών πρακτικών εφαρμογής δραστηριοτήτων κίνησης κατάλληλες για όλα τα σώματα των μαθητών με βαθμό δυσκολίας ανάλογο της ηλικίας.

Έχει συνεργαστεί με την Πατρίσια Απέργη, τη Βιτόρια Κοτσάλου, την ομάδα θεάτρου «Ξανθίας», τον Παναγιώτη Βασιλείου καθώς και συμμετάσχει στην ταινία “ΟΧΙ an act of resistance”.

Γυμναστική Ενηλίκων- Αρχάριο Επίπεδο

Στο μάθημα αυτό θα πραγματοποιηθούν διάφορες εύκολες ασκήσεις εμπνευσμένες κυρίως από την μέθοδο «release» του σύγχρονου χορού σε συνδυασμό με ασκήσεις διατάσεων και ενδυνάμωσης, με οργανική ροή.

Οι ασκήσεις αυτές θα έχουν ως βασική αφετηρία την ιδέα ότι, το σώμα είναι ένα μοναδικό σύνολο με τις δικές του προσωπικές δυσκολίες και τραυματισμούς. Η διδάσκουσα θα προσπαθήσει να μάθει στον ασκούμενο να «βλέπει» το σώμα του με αμεροληψία, κατανόηση και σεβασμό για αυτό που είναι χωρίς να το κατακρίνει και να το καταπιέζει.

Μέσω της συνεχούς ενθάρρυνσης σκοπός του μαθήματος είναι ο ασκούμενος να μπορέσει να έρθει πιο κοντά στο σώμα του, να κατανοήσει τις αδυναμίες, το πώς αυτό λειτουργεί και να εξελιχθεί σε ένα φιλικό και ήρεμο περιβάλλον.

Οι ασκήσεις δεν θα είναι μόνο οι κλασικές διάτασης/ενδυνάμωσης αλλά θα υπάρχουν και κινησιολογικές ώστε να μπορέσει ο/η συμμετέχων/ουσα:

  1. να γνωρίσει το σώμα του και πως αυτό λειτουργεί
  2. να δουλέψει τον συντονισμό του και άρα το νευρολογικό του σύστημα
  3. να αναγνωρίσει τα «κλειδωμένα» σημεία του σωματός του και να τα «ξεκλειδώσει»
  4. να ξαναθυμηθεί τις ξεχασμένες μυϊκές ομάδες και να ξαναμάθει να τις χρησιμοποιεί με αποτέλεσμα την αρμονικότερη σχέση με το σώμα του
  5. να μπορέσει να διευρύνει, μέσω των διατατικών ασκήσεων, την κίνησή και την ελαστικότητά του
  6. να αντιμετωπίσει το σώμα του διασκεδαστικά και με φαντασία
  7. να περάσει καλά
  8. να νιώσει και να αγαπήσει το σώμα του
Χιονούλα Κυβέλου-Κοκκαλιάρη